Membres del CDR de la Ràpita s'han concentrat davant els jutjats d'Amposta (ACN)
Membres del CDR de la Ràpita s'han concentrat davant els jutjats d'Amposta (ACN)
Amposta

Guàrdies civils investigats per l'1-O al Montsià diuen que van actuar per defensar-se

Arriben als jutjats les càrregues de Sant Carles de la Ràpita

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil investigats per les càrregues policials de l'1 d'octubre a Sant Carles de la Ràpita han afirmat davant del jutge que van actuar per defensar-se.

Cinc agents han assegurat que ho van fer davant la "resistència activa" dels ciutadans i per "protegir" els membres de la policia judicial que intentaven fer complir l'ordre d'aturar el referèndum. Ho ha explicat un dels advocats de l'acusació, Josep Canício:

"Han dit que quan van arribar es van trobar els manifestants en una situació de resistència activa i que ells van intentar protegir els membres de la policia judicial que intentaven complir amb el mandat del TSJC."

Els cinc agents han declarat per videoconferència des de Valdemoro, a Madrid, i només han contestat les preguntes dels advocats i la jutge.

Interactiu relacionat: Memòria audiovisual de l'1-O

Una seixantena de veïns han denunciat lesions i danys morals l'1-O. Una vintena de persones s'han concentrat davant dels jutjats d'Amposta en silenci, amb cartells amb lemes com "Ni oblit ni perdó".

Sant Carles de la Ràpita és un dels municipis on les càrregues policials van ser més intenses, el dia del referèndum. Hi va haver prop de 80 ferits i un centenar de persones van haver de ser ateses al CAP.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut