Captura de la nova aplicació de Google Maps
Captura de la nova aplicació de Google Maps
EUA

Google Maps ja torna a estar disponible per a iPhones després del fiasco dels mapes d'Apple

Google Maps ha tornat a aterrar a les pantalles dels iPhones un cop els usuaris s'han pogut descarregar la nova aplicació de forma gratuïta. Després del fracàs de l'aplicació d'Apple, que ha generat nombrosos problemes amb mapes erronis, imprecisos o desactualitzats, ara els usuaris dels telèfons de la companyia de la poma han pogut tornar a optar pel sistema cartogràfic de Google.

RedaccióActualitzat
Google Maps torna als dispositius d'Apple com a aplicació de tercers. Després que Apple decidís prescindir-ne amb l'arribada de l'iOS 6 i la seva aplicació Mapes, els de Mountain View ja tenen llesta l'aplicació per als usuaris d'iPhone, iPad i iPod Touch. Una nova interfície, navegació pas a pas i vista vectorial en 3D són algunes de les noves característiques de la nova app de mapes de Google.

Google Maps per a iOS ofereix interessants novetats i fins i tot ofereix opcions que ja eren a Android des de fa temps. Compta amb una interfície totalment renovada per oferir "mapes detallats, precisos i fàcils d'usar", assegura la companyia. A més, permet fer sevir gestos per explorar els mapes i buscar els resultats.

Una de les seves principals característiques és la navegació pas a pas guiada per veu per a rutes amb cotxe, l'accés a la informació en trànsit en temps real de ciutats de tot el món i la possibilitat de trobar la ruta adequada també per a tren, autobús, metro o a peu.

El nou Google Maps per a iOS també permet trobar adreces, llocs i empreses de tot el món amb la cerca local de Google i afegeix comentaris i qualificacions sobre restaurants, bars, botiga i altres establiments. A més, els usuaris poden iniciar sessió al compte de Google per sincronitzar les recerques, adreces i llocs preferits.

També permet veure panoràmiques de 360 graus de llocs de tot el món gràcies a Street View i l'interior de més de 100.000 empreses i edificis a tot el món. A més, ofereix la possibilitat de veure imatges per satèl·lit d'alta resolució de llocs a tot el món.

El fiasco d'Apple

Abans que els de Cupertino llancessin la nova versió del seu sistema operatiu mòbil, iOS 6, comptaven amb Google Maps com a aplicació nativa en els seus dispositius. No obstant això, amb l'arribada de l'iOS 6, Apple va decidir volar sola i llançar també la seva pròpia app de cartografia, Mapes.

Apple va voler convèncer els usuaris de les impressionants opcions que Mapes oferia. Navegació pas a pas, vistes en 3D, trànsit en temps real o recerca local amb informació de més de cent empreses eren algunes de les característiques que oferia Mapes. Els usuaris van confiar-hi, donant-li una oportunitat a Apple, però les crítiques no van trigar gaire a aparèixer.

Els usuaris es queixaven de la imprecisió de l'aplicació així com dels errors de funcionament. Hi va haver tant descontentament que el mateix CEO d'Apple, Tim Cook, va demanar disculpes per aquests errors i fins i tot recomanar la utilització d'altres aplicacions de cartografia, com Nokia Maps o fins i tot Google Maps, encara que s'havia d'utilitzar a través del navegador web perquè no existia aplicació com a tal.

Per la seva banda, Google va començar a treballar en una aplicació dels seus servei Google Maps per a iOS, i tres mesos després els usuaris de l'iOS ja poden descarregar l'aplicació per als seus dispositius d'Apple.

Google Maps s'ha convertit en poques hores en l'aplicació gratuïta més descarregada a la botiga d'apps d'Apple. El servei de Google s'ha convertit en un dels més populars tant en web com en dispositius mòbils.

Anar al contingut