Girona

Girona tanca el Fòrum Gastronòmic amb aires més internacionals

El Fòrum Gastronòmic de Girona, que aquest any ha tingut un protagonista absent, el recentment desaparegut xef Santi Santamaria, ha tancat quatre dies d'activitat, amb 131 activitats i 154 ponents. Tot i que és una de les edicions més internacionals que es recorden, la cloenda ha anat a càrrec de cuiners de la casa, amb una llicó magistral dels germans Roca.

Actualitzat
Joan, Josep i Jordi Roca han estat els encarregats de clausurar el Fòrum Gastronòmic de Girona amb una sessió en què han presentat els seus principals valors a la cuina i a El Celler de Can Roca i la creativitat que utilitzen per elaborar els seus plats, valors que passen per la importància de la família com a nucli integrador, el respecte per la vellesa i la bellesa, i la transversalitat i el rigor, però sense rigidesa.

El Fòrum ha tancat portes amb un balanç "altament positiu", ja que no només s'ha consolidat a Girona, sinó que s'ha convertit ja en un esdeveniment de referència del sector gastronòmic. Un dels organitzadors, Pep Palau, ha assegurat que aquest any s'ha fet "un pas important", amb una presència notable de grups vinguts de tot Espanya, de l'Argentina, Amèrica o Mèxic, fet que dóna a l'esdeveniment una dimensió internacional.

Per consolidar aquesta dimensió, però, Palau ha demanat suport institucional: "Si treballem junts, segur que ho aconseguirem; amb suport institucional s'aconsegueix de manera més ràpida que si ho fa una empresa privada", ha admès.

Un total de 300 empreses han participat en el fòrum, que ha comptat amb una superfície total de 15.000 metres quadrats repartits entre l'Auditori de Girona, el Palau Firal i una immensa carpa de 5.000 metres quadrats. També hi han participat fins a 150 ponents, entre els quals es troben cuiners de prestigi com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, els germans Roca i Sergi Arola, a més del pastisser francès Christophe Adam, el cuiner americà Charlie Trotter i Frank Cai.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut