Barcelona

Geli diu que mantindrà l'escó al Parlament quan deixi el PSC i es creï el nou partit "socialista sobiranista"

Marina Geli abandonarà el PSC per formar part del nou partit que neixerà de la fusió del corrent crític Moviment Catalunya i Nova Esquerra

RedaccióActualitzat

La diputada socialista Marina Geli abandonarà el PSC per formar part del nou partit "socialista sobiranista" que naixerà de la fusió del corrent crític Moviment Catalunya i Nova Esquerra Catalana, d'Ernest Maragall. "Creiem que hem de fer aquest pas (...). Iniciarem un nou partit que voldrà dir, per descomptat, deixar el PSC", ha assegurat Geli a "El matí de Catalunya Ràdio".

El nou partit, que es fornirà de la diàspora socialista arran de la posició del PSC en el debat sobiranista, es constituirà al gener. Geli no té, de moment, intenció de deixar l'escó al Parlament, però s'ho replantejaria si s'avancen les eleccions i la legislatura acabés abans de gener.  "El nostre escó representa part del socialisme sobiranista i no tenim intenció, per ara, de deixar-lo", ha manifestat.

La diputada també ha explicat que el nou partit, en què també hi ha els exconsellers Antoni Castells i Montserrat Tura, és d'estricta obediència catalana, socialista i sobiranista. Neix amb la intenció de presentar-se a les municipals del maig vinent, però també volen tenir veu en l'actual procés sobiranista.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut