Barcelona

NECat i el corrent intern del PSC Moviment Catalunya es fusionaran en un nou partit, que es fundarà al gener

Les diputades Marina Geli i Núria Ventura deixaran la militància al PSC i hauran de decidir si deixen l'escó al Parlament o passen a ser no adscrites

RedaccióActualitzat

Nova Esquerra Catalana i el corrent intern del PSC Moviment Catalunya es fusionaran en un nou partit, que es fundarà al gener. Això comportarà que les diputades socialistes al Parlament Marina Geli i Núria Ventura, i també Montserrat Tura, deixin la militància al PSC.

Tal com ha avançat el diari "Ara" i han confirmat a Catalunya Ràdio fonts de les negociacions, aquest divendres s'anunciarà, en roda de premsa, el preacord per crear aquest nou partit. Es fornirà de la diàspora socialista arran de la posició del PSC en el debat sobiranista.

L'objectiu de la nova formació socialista, en la qual s'integraran l'eurodiputat Ernest Maragall i les exconselleres Geli i Tura, entre d'altres, és concórrer a les eleccions municipals del maig.

Les negociacions entre NECat i Moviment Catalunya per crear aquest nou partit han durat mesos. De moment, el moviment Avancem, de Joan Ignasi Elena, descarta integrar-s'hi.

Geli i la diputada Núria Ventura hauran de decidir si deixen l'escó al Parlament o passen a ser no adscrites, sempre que el PSC no les expulsi del grup.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut