Gasol marca el camí de la segona victòria de la selecció espanyola, contra l'Argentina

La selecció espanyola de bàsquet va tornar a deixar clar ahir que és una clara aspirant a medalla. Els homes de Mario Pesquera van derrotar l'Argentina (87-76) -actual subcampiona del món i, per tant, una de les grans favorites- en un partit vibrant, sobretot en l'últim quart. Pau Gasol, amb 26 punts, es va convertir un cop més en el líder d'un equip que ha demostrat que no té por de res. Ara el combinat estatal lidera el seu grup, amb dues victòries.

Les decepcions espanyoles a Atenes tenen el contrapunt de la selecció de bàsquet. Gasol personifica la il·lusió de la delegació espanyola. El de Sant Boi va ser el millor jugador del partit i li va guanyar la partida a un dels líders dels San Antonio Spurs, Manu Ginobili. Els espanyols van sortir molt concentrats, però, en el segon quart, els sud-americans van demostrar per què tenen gairebé mitja plantilla a l'NBA. En la mitja part, l'Argentina dominava per 5 punts gràcies als punts de Scola, que amb 28 va ser el màxim encistellador. Però va ser en l'últim quart quan el combinat de Mario Pesquera va consolidar la remuntada. Els triples de Garbajosa i de De la Fuente van ser el preludi de la victòria espanyola. L'últim minut va servir per veure quina seria la diferència a l'electrònic, tant important pel "basket-average" en cas d'empats a la classificació. Al final, Espanya va guanyar per onze i se situa líder en solitari del seu grup olímpic.