Captura del missatge de Gaddafi emès per una televisió lleialista.
Una televisió lleialista ha emès un nou missatge de Gaddafi.
Líbia

Gaddafi insta els libis a manifestar-se contra el govern "il·legítim" del CNT

L'enderrocat líder libi Moammar al-Gaddafi ha instat el poble libi a manifestar-se pacíficament contra el Consell de Transició, en un missatge d'àudio difós per la televisió siriana Al Rai. "Manifesteu-vos pacíficament davant del món. Sigueu valents, revengeu-vos d'ells i sortiu als carrers". Així mateix, Gaddafi ha criticat el Consell de Transició libi, òrgan polític de la revolta, i ha posat en dubte la seva legitimitat com a representant del poble libi.

Actualitzat
"Diuen que aquest Consell és el representant legítim del poble libi. On va guanyar la legitimitat? És que el va escollir el poble libi? És que el poble libi li va encarregar formar-se?", s'ha preguntat Gaddafi, que ha instat "els homes i dones a sortir en manifestacions de milions a les places i carrers de tots els pobles i ciutats". "No tingueu por de ningú, vosaltres sou el poble, els amos de dret i els habitants del país, de manera que ningú pot disparar-vos".

Gaddafi es troba en parador desconegut des que els rebels van prendre Trípoli i ja ha difós nombrosos missatges similars al d'avui a través de la cadena Al-Rai. Mentrestant, les forces armades del CNT intenten aconseguir el control de Sirte, ciutat natal de l'exlíder libi, però malgrat el suport de l'OTAN no han pogut obrir bretxes en la defensa de les posicions de les brigades gaddafistes.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut