El conseller d'Interior, Joaquim Forn
El conseller d'Interior, Joaquim Forn
Banyoles

Forn acusa la fiscalia de fomentar "actes violents" ordenant precintar col·legis

El conseller d'Interior reacciona a la instrucció de la fiscalia perquè els Mossos precintin els punts de votació de l'1-O abans de dissabte

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, considera que la fiscalia està "operant com a policia" i està assumint "atribucions que no li corresponen" amb la instrucció que ha donat als Mossos perquè precintin els col·legis electorals abans de dissabte. Forn creu que darrere aquesta ordre pretén fomentar la violència:

"Aquesta instrucció, tal com es planteja, precintant les escoles i preveient una actuació tan acurada i tal com està prevista, creiem que respon a aquesta voluntat que ja ha expressat el govern -per altres instàncies- que aquí es produeixin actes violents."

 

Els Mossos d'Esquadra veuen amb preocupació aquesta instrucció de la fiscalia. Els màxims comandaments del cos s'han reunit aquest dimarts a la tarda per analitzar la instrucció i han assenyalat que, malgrat que sempre han acatat les ordres de la fiscalia, les últimes directrius per impedir l'1-O podrien desembocar en greus problemes d'ordre públic.

Rebuig a la instrucció de la fiscalia

El president Puigdemont ha denunciat en un acte a l'Hospitalet de Llobregat que actuacions com les dels últims dies "no es veien des de l'època de Franco". El cap del govern ha remarcat que Catalunya "no oblidarà" les accions per frenar l'1-O ni tampoc els "silencis còmplices".

En el mateix acte, l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha etzibat al fiscal: "Qui és ell per decidir si s'han de precintar les escoles on jo he autoritzat que es pugui votar?".

Per la seva part, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat que els Mossos "han d'estar al servei de la gent i no es poden utilitzar per limitar els drets dels ciutadans".

I des de la CUP, l'exdiputat David Fernàndez ha qualificat de "deliri repressiu" la instrucció. El cupaire ha afegit que el que demana la fiscalia "és tècnicament inexecutable, però, a part, és que el farem inaplicable amb els nostres cossos que en aquests moments són les nostres urnes".

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha avisat la fiscalia que "no es pot precintar un poble" ni la democràcia.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut