La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, aquest dilluns a "Els matins" de TV3
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, aquest dilluns a "Els matins" de TV3
Sant Joan Despí

Forcadell creu que hi haurà judici oral però que dependrà del "context polític"

La presidenta del Parlament defensa que va "explicar-ho absolutament tot" al TSJC, i justifica no haver respost a les seves preguntes per no sotmetre's al poder judicial

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha afirmat aquest dilluns que "va explicar-ho absolutament tot" i que no va "callar res" al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, davant del qual va declarar aquest divendres. Entrevistada a "Els matins" de TV3, Forcadell ha argumentat per què no va respondre a les preguntes del tribunal i de la fiscalia:

"Entenc que el poder legislatiu no s'ha de sotmetre al poder judicial. És a dir, s'ha d'explicar tot, però no s'ha de sotmetre i menys en un procediment penal com en el que estic, per un debat de les idees. És la primera vegada que es persegueix penalment el debat de les idees i crec que, a això, el Parlament no s'hi ha de sotmetre."

Forcadell ha afegit que en cap moment no es va plantejar no anar a declarar. Preguntada per si creu que s'arribarà al judici oral, ha dit que creu que sí, i que segurament dependrà d'aspectes no judicials:

"És una pregunta difícil, però crec que és un judici polític i també crec que dependrà molt de com vagin les circumstàncies i el context polític."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut