Ciclisme

Fabian Cancellara es converteix en el primer líder del Tour després de dominar el pròleg sobradament

Ara per ara, Fabian Cancellara no té rival en la prova de contrarellotge i aquesta superioritat li ha servit aquest dissabte per convertir-se en el primer líder del Tour de França 2010. El suís, actual campió olímpic i campió del món de l'especialitat, ha estat el primer de vestir-se de groc després de ser el més ràpid en l'etapa pròleg de la ronda francesa, disputada a la ciutat holandesa de Rotterdam al llarg d'un recorregut de nou quilòmetres de distància. Cancellara ha fet un temps de 10 minuts i ha acabat per davant de Tony Martin i David Millar. Lance Armstrong ha acabat quart a 22 segons del suís mentre que Contador, sisè, ha cedit cinc segons respecte al nord-americà.

Actualitzat
Fabian Cancellara ha tornat a aprofitar la contrarellotge que serveix de pròleg al Tour de França per ser el primer ciclista a vestir-se de groc. Com ja va fer l'any passat, el suís s'ha imposat clarament en el primer aperitiu de la ronda francesa amb una autoritat manifesta. Cancellara ha polvoritzat els registres dels seus rivals i ha aprofitat que la pluja ja no queia sobre Rotterdam per, amb l'asfalt més sec, obrir un forat prou important per adjudicar-se el primer triomf del Tour. Amb un temps de 10 minuts, Cancellara ha completat el recorregut de nou quilòmetres, amb deu segons d'avantatge respecte al segon classificat, l'alemany Tony Martin, i 20 sobre el tercer, l'escocès David Millar.

Armstrong mostra les armes

Un dels grans protagonistes d'aquest pròleg -i s'espera que també de la cursa- ha estat Lance Armstrong. El nord-americà ha acabat l'etapa en quart lloc, i ha mostrat un bon nivell de forma en l'inici del que serà el seu últim Tour. El ciclista texà ha perdut 22 segons respecte a Cancellara però ha deixat enrere tots els seus rivals en la lluita per la victòria final. A diferència de l'any passat, Contador no ha pogut superar Armstrong i ha vist com el cap de files del Radioshack el superava en cinc segons. El ciclista de Pinto, actual campió del Tour, ha estat sisè. Just darrere de l'espanyol han finalitzat la cursa dos homes importants com són Tyler Farrar i Levi Leipheimer.

El Tour, però, només ha fet que començar i no serà fins a arribar als Pirineus i les primeres etapes de muntanya quan es puguin concretar els noms dels favorits. Això sempre que la primera setmana no depari alguna sorpresa inesperada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut