Bilbao

ETA assumeix l'atemptat de Barajas però assegura que l'alto el foc continua vigent

L'organització terrorista ETA ha assumit l'autoria de l'atemptat de dissabte passat a l'aeroport de Barajas, en què van morir dues persones, però ha afirmat que el seu "alto el foc permanent continua vigent. ETA ha fet aquest comunicat l'endemà que Batasuna li demanés públicament que "mantingui intactes els compromisos i objectius explicitats en el seu comunicat del 22 de març", en què va anunciar l'alto el foc permanent.

Actualitzat

L'organització terrorista ha assegurat que "l'objectiu d'aquesta acció armada -en referència a l'atemptat de Barajas- no era causar víctimes" i ha denunciat que no s'hagués desallotjat l'aparcament malgrat les tres trucades realitzades, amb més d'una hora d'antelació, detallant la ubicació exacta de l'artefacte explosiu.

Així mateix, en el comunicat, ETA arremet contra "el govern espanyol per continuar sense complir els compromisos adquirits" i denuncia "la postura mostrada pel PNB d'Imaz contra l'esquerra abertzale en els últims mesos".

Poc després de conèixer el comunicat de la banda, i en espera d'"analitzar a fons el seu contingut", el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit a ETA que "només li queda un camí: posar fi a la violència".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut