Vitòria

ETA acusa el govern de vendre que una solució policial és possible i aposta pel canvi polític

Nou comunicat d'ETA. El diari basc "Gara" publica un text de la banda en què els terroristes defensen que la via policial no és possible i aposten per una solució política. Sense fer referència en cap moment a la mort del gendarme francès, l'organització es mostra disposada a fer els passos que siguin necessaris per afavorir un canvi polític al País Basc i assegura que la seva voluntat és de resoldre el conflicte. El text evita al·lusions directes a la violència, però acaba dient que continuaran lluitant fins al final per la llibertat d'Euskal Herria.

Actualitzat
Nou text d'ETA però amb les velles idees de sempre. La banda torna a reclamar una sortida negociada al conflicte, denuncia l'actuació de l'estat espanyol i assegura que seguirà lluitant. En tot cas, l'única novetat és que l'organització no fa cap referència a la violència i que denuncia molt contundentment el setge policial que ha imposat el govern de Madrid per acabar amb la banda.

ETA assegura en el text que publica el diari "Gara" que intentar resoldre l'enfrontament amb empresonaments és una fal·làcia. Concretament, critica que Madrid parli de la fantasia de la solució per la via policial quan, assegura, sap que només serà possible amb el reconeixement dels drets del poble basc. Fins i tot acusa l'executiu d'"intoxicació informativa" per voler vendre a la població aquesta idea.

La banda responsabilitza l'Estat de no possibilitar una sortida al conflicte basc. ETA lamenta que es trenquessin les negociacions durant l'última treva i la perpetració d'una ofensiva repressiva sense límits, en especial, contra l'esquerra abertzale.

En el comunicat l'organització no parla de l'últim atemptat a França ni del cessament de la violència. ETA torna a defensar la seva predisposició a afavorir el canvi polític que permeti al poble basc decidir lliurement el futur d'Euskal Herria. Un escenari que, insisteix, s'ha de construir a partir d'un procés democràtic.

Aquest és l'últim comunicat de la banda des del gener. Aleshores, va assumir el debat intern de l'esquerra abertzale i la seva aposta pel que anomena "vies polítiques i democràtiques", però sense renunciar a la lluita armada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut