Eurocopa 2004

Espanya es manté en el liderat del seu grup amb un treballat empat a dos contra Ucraïna

La selecció espanyola ha arrencat un positiu empat a dos contra Ucraïna a l'Olímpic de Kíev, un resultat que manté el conjunt d'Iñaki Sáez en el liderat del seu grup amb 7 punts en tres partits. Els ucraïnesos s'han avançat en el marcador amb un gol de Voromin en el minut 11, però a la represa, l'equip espanyol ha estat capaç de capgirar el marcador en els últims minuts amb gols de Raúl i Etxeberría. Quan passaven dos minuts del temps reglamentari, un gran xut de Gorshkov des de fora de l'àrea ha establert l'empat definitiu.

De mica en mica, la selecció espanyola va aplanant el camí cap a l'Eurocopa. Dissabte va poder esgarrapar un punt contra Ucraïna, el rival de més entitat en aquesta fase classificatòria. Els d'Iñaki Sáez van anar a remolc gairebé tot el partit, especialment després del gol de Voronin, ja en el minut 12. Els espanyols no van tenir ni una sola oportunitat en la primera part, però els ucraïnesos van perdonar en les seves, com en un perillós xut de falta de Shevchenko. En la segona part, els espanyols van començar a entrar en el partit, i, tot i que no feien gaire sensació de perill, Raúl va donar vida a la selecció marcant el gol de l'empat a 7 minuts del final. Els ucraïnesos tenien tan coll avall la victòria que l'empat els va desconcentrar, situació que va aprofitar Etxeberria per aconseguir l'1-2, quatre minuts després. Però Espanya no va saber treure profit de l'avantatge i, ja en temps afegit, Gorskhkov va marcar el millor gol de la nit a l'Estadi Olímpic de Kíev.