Barcelona

Espadaler: "Nosaltres no devem res a Convergència"

En una carta enviada als militants, l'exconseller critica "l'atac en tota regla" d'una CDC "obsessionada" amb Unió

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dijous, a "Els matins" de TV3, que Unió no deu res a Convergència.

"No, no, no. No reconeixem cap deute. Nosaltres no devem res a Convergència. Així els hi vam traslladar en el marc de la comissió que va desmuntant el que és la federació de Convergència i Unió. I el dia que ho creguin oportú podem tornar-nos a asseure i parlar-ne"

Espadaler ha acusat els seus exsocis d'haver contribuït als problemes econòmics que ara viu Unió:

"És més, la situació econòmica d'Unió, que és complex i difícil, amb un endeutament considerable, té el seu origen precisament en algunes decisions unilaterals preses per Convergència en el seu dia, i ells són perfectament coneixedors d'això, entre altres coses perquè vam prendre aquestes decisions, que van afectar, i molt en negatiu, a Unió Democràtica"

El dirigent democratacristià es refereix amb aquestes paraules a la petició de Convergència perquè Unió li torni els diners que li deu. Espadaler ha dit que "és sospitós que el dia que anunciem que potser ens presentem a les eleccions, Francesc Homs digui que els devem diners". Segons ell, els diners que els demanen "són fruit de males decisions unilaterals de Convergència."

Carta als militants d'Unió

En una carta als militants del seu partit, Espadaler critica a CDC per haver-li fet un "atac en tota regla". Manté que Convergència està "obsessionada amb Unió" perquè, "tot i ser avui extraparlamentària, planta cara i no dimiteix de la defensa del catalanisme centrat". Hi afegeix que el seu exsoci de coalició està subordinat a Esquerra i a la CUP, i ha renunciat al seu model educatiu i sanitari.

Des del punt de vista econòmic, l'exconseller d'Unió assegura en la carta als militants que estan "avançant en el preconcurs de creditors", alhora que estan elaborant "la reforma organitzativa i estatutària compromesa". Ha apuntat que ja s'han renovat tots els òrgans territorials i s'han escollit pràcticament totes les executives locals, comarcals i intercomarcals, a més a més dels compromissaris i consellers nacionals. Tot plegat, ha afegit, ha estat "impecablement democràtic". Finalment, en la missiva, Espadaler aposta per presentar-se a les pròximes eleccions generals, encara que la decisió la prendrà el comitè de govern del partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut