Barcelona

Espadaler afirma que hi ha "indicis solvents" de "mala pràctica" de dos policies nacionals

El conseller d'Interior confirma a "El matí de Catalunya Ràdio" que un mosso infiltrat al grup jihadista va alertar de la xivatada d'agents de la Policia Nacional que va posar en perill l'operació antiterrorista

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que hi va haver "mala pràctica" d'uns agents de la Policia Nacional durant l'operació contra els membres de la presumpta cèl·lula jihadista desarticulada al mes passat a Catalunya. Espadaler ha confirmat que un mosso infiltrat va detectar la xivatada de dos inspectors de la policia espanyola: "Provenen de diferents fonts. Per tant, [els indicis] estan sustentats sobre més d'una perspectiva; entre elles, aquesta."

El conseller manté que si han aportat nova informació a l'Audiència Nacional és perquè en tenen proves que qualifica de potents. Són "indicis solvents", assenyala Espadaler. Segons el conseller d'Interior, la situació de l'agent infiltrat va estar en perill arran de la presumpta delació: "No sé si hauria pogut morir, però en qualsevol cas això és d'una delicadesa tremenda i s'ha de portar amb cautela i una reserva absoluta. És evident que quan una persona està treballant tan a prop d'informacions d'aquest tipus, posen en risc la seva integritat física. I tant!"

Ramon Espadaler espera que la Fiscalia de l'Audiència Nacional investigui aquestes proves sobre els dos agents de la Policia Nacional i aclareixi aquest cas: "Mai hem jugat amb aquest tema, perquè és massa seriós". El conseller ha dit que pensa parlar aviat amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, després de la picabaralla d'ahir a la tarda. En tot cas, Espadaler fa aquesta reflexió: "Em dol que aquest episodi l'estiguem substanciant a través dels mitjans de comunicació, perquè això no aporta absolutament res. Tan bon punt sigui possible, hi parlaré [amb el ministre] per veure si som capaços d'aclarir aquests fets."

El responsable d'Interior ha destacat el paper dels Mossos i també de les forces de seguretat de l'estat, i que es tracta d'un cas que es limita a uns agents de la Policia Nacional. Espadaler ha volgut tranquil·litzar els ciutadans, en el sentit que els cossos policials són eficients i que la seguretat no està en perill.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut