Níger / Barcelona

Picabaralla entre Espadaler i Fernández Díaz per la possible xivatada de dos policies nacionals a una cèl·lula

El ministre assegura que els Mossos no tenen sentit d'estat i el conseller li retreu que sembla que lamenti els èxits de la policia catalana

Actualitzat

Polèmica entre la Generalitat i el govern espanyol arran de la denúncia dels Mossos d'Esquadra sobre una suposada xivatada de dos inspectors de la Policia Nacional als membres de la presumpta cèl·lula jihadista desarticulada el mes passat a Catalunya. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha dit des del Níger que la informació no té fonament i ha assegurat que els que no tenen sentit d'estat, en referència a la policia catalana, no haurien de lluitar contra el terrorisme.

"Prefereixo no fer qualificatius respecte a l'opinió que em mereix això, que coneixia, que no té cap recorregut judicial, que no té cap fonament i prefereixo quedar-me aquí per prudència. Perquè la lluita antiterrorista i la política antiterrorista ha de ser una política d'estat i no es pot deixar en mans dels que no tenen el més mínim sentit d'estat"

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha reaccionat a les paraules de Fernández Díaz indicant que sembla que al ministre lamenti els èxits dels Mossos d'Esquadra. El conseller ha indicat que els Mossos tenen "proves fefaents i importants" que dos membres de la Policia Nacional van avisar la suposada cèl·lula jihadista.

"De vegades un té la sensació que al ministre li sap greu que el cos dels Mossos d'Esquadra sigui eficient, també, en matèria de lluita antiterrorista. Doncs li diré d'una altra manera: a mi no me'n sap gens que també ho sigui el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, al contrari, que me n'alegro i molt"

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut