Barcelona

Ernest Maragall creu que l'índex de fracàs escolar a Catalunya és "inacceptable"

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que és "inacceptable" l'alt índex de fracàs escolar que hi ha a Catalunya. Ho ha dit a "Els matins" de TV3, on ha defensat la llei que prepara el govern català per millorar l'ensenyament. Maragall ha advertit que el nou informe PISA sobre el nivell dels alumnes europeus "mantindrà les xifres" anteriors, i que, tot i que "la situació de l'educació catalana no és dramàtica", necessita "canvis amb urgència". Un dels principals objectius de la nova llei serà "retornar als docents el prestigi, l'autoritat i la confiança que necessiten".

Actualitzat

"No ens podem conformar que només un 62% dels nostres estudiants continuïn estudiant batxillerat o formació professional, és inacceptable." Així de contundent s'ha mostrat Ernest Maragall, que ha explicat que la nova llei d'educació té l'objectiu d'actuar "amb claredat, fermesa i contundència" per millorar els índexs de fracàs escolar a Catalunya. 

El conseller d'Educació ha explicat que cal potenciar la figura del mestre i reforçar-ne l'autoritat i prestigi. La nova llei també buscarà "professionalitzar la direcció dels centres", un càrrec, el de director, que segons Maragall "ha de tenir capacitat per formar el seu equip de gestió i donar-hi estabilitat".

Rajoy "excita la por"

Ernest Maragall també s'ha referit, en l'entrevista a "Els matins" de TV3, a la proposta del president del PP, Mariano Rajoy, d'impulsar una llei per garantir l'ensenyament del castellà a tot Espanya. Pel conseller d'Educació aquesta proposta vol "jugar amb els sentiments dels ciutadans, està excitant la por basada en el desconeixement". I ha afegit que "el català no és cap obstacle perquè els nostres nois i noies dominin el castellà". Per això, ha titllat la proposta del PP d'electoralista i demagògica.

Anar al contingut