Figueres

ERC demana suport a la resta de candidats perquè la Generalitat pugui convocar referèndums

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, enviarà els altres quatre principals candidats que concorreran a les eleccions catalanes una carta en què els demana el suport dels seus partits a una proposició de llei perquè l'Estat traspassi a la Generalitat la competència de convocar referèndums, mitjançant l'article 150.2 de la Constitució.

Actualitzat
ERC defensa que Catalunya també pugui convocar una consulta popular sobre l'autodeterminació. En la carta, Carod recorda que el Parlament va aprovar el 1989 una resolució en què no es renuncia al dret d'autodeterminació, que va rebre el suport d'ERC, CiU, CDS i Iniciativa, mentre que el PSC la va rebutjar i el PP no la va votar.

El líder republicà ha defensat esgotar les possibilitats del nou Estatut i "no posar límits" a les aspiracions catalanes, "també en el marc legal". Així, ha justificat la seva proposta de poder convocar referèndums, "tenint en compte que la Generalitat és el govern més pròxim a la ciutadania de Catalunya".

Es tracta que la gent digui "què pensa dels temes essencials" i s'ha preguntat si "a algú li fa por la resposta" a preguntes com si Catalunya pot tenir polítiques pròpies en immigració, si pot gestionar l'aeroport del Prat o si s'han de recaptar des de Catalunya els impostos. I també ha defensat arribar a consultar sobre el dret d'autodeterminació.
Anar al contingut