L'Hospitalet de Llobregat

Entra en funcionament la nova estació de Ferrocarrils de la plaça Europa de l'Hospitalet

La flamant estació de Ferrocarrils Catalans a la plaça Europa, al mig de la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat, ja funciona. Ha entrat en funcionament després d'una inversió de 19,3 milions d'euros. És en una zona en plena expansió comercial, d'habitatges i equipaments, al costat de la Fira 2. Permetrà que els visitants puguin moure's entre els dos recintes firals, el de Montjuïc i el de Gran Via, en només sis minuts. En un futur s'invertiran més recursos per convertir-la en un intercanviador que connectarà la xarxa de Ferrocarrils amb la línia 9 de metro.

Actualitzat
Aquesta parada, que se situa entre les estacions Cerdà i Gornal, facilitarà l'accés directe al recinte firal de la Gran Via i a la Plaça Europa, que té un important entorn de centres comercials, habitatges i oficines.

La freqüència mitjana dels trens per aquesta parada serà de cinc minuts en les hores punta, fet que suposa dotze trens cada hora. La resta del dia la circulació de trens es reduirà a deu cada hora, és a dir, un cada sis minuts. El Govern preveu que l'estació tingui una afluència de 2.000 persones al dia i una mitjana de 500.000 usuaris a l'any. L'estació disposa de dos accessos, vuit escales mecàniques i quatre ascensors per facilitar l'entrada i sortida de les persones amb mobilitat reduïda.

A més, l'obertura de la nova estació coincideix amb la celebració del saló Construmat, que tindrà lloc als dos recintes de Fira de Barcelona entre demà, 14 de maig, i dissabte que ve, 19 de maig.
Anar al contingut