Un grup de persones aplaudeixen la retirada d'una placa franquista d'un edifici de Tarragona (ACN)
Tarragona

Entitats de Tarragona retiren plaques amb simbologia franquista dels carrers

Denuncien que no s'hagin despenjat 184 plaques amb el jou i les fletxes malgrat que el consistori ho va aprovar per unanimitat

Actualitzat

A la ciutat de Tarragona hi ha gairebé 200 plaques amb simbologia franquista als carrers de la ciutat. Aquest dijous, diversos col·lectius han retirat una desena d'aquestes plaques pel seu compte perquè l'Ajuntament, diuen, no ho fa.

En una acció conjunta, el CDR de Tarragona, el Fòrum per la Memòria, la Plataforma Antifeixista i la CUP han impulsat una acció de retirada de plaques amb simbologia franquista dels carrers de la ciutat.

 

Concretament, s'han despenjat deu plaques del jou i les fletxes en façanes d'edificis, inicialment habitatges de protecció oficial. Ho han fet, asseguren per denunciar que "qui havia de fer la feina" no l'ha fet.

Portaveus d'aquestes entitats han recordat que fa 40 anys del final del franquisme, que s'ha aprovat una Llei de Memòria Històrica que hauria d'haver anul·lat tots els símbols franquistes del carrer i que l'Ajuntament de Tarragona va aprovar per unanimitat que el consistori retiraria les plaques d'ofici, si els propietaris no ho feien.

Però han passat els mesos i les plaques continuaven al mateix lloc. La CUP critica que l'Ajuntament s'excusi dient que falta un becari per procedir a retirar les plaques.

Pep Prats, de Fòrum per la Memòria, ha explicat que la iniciativa ha de servir per denunciar que "qui havia de fer la feina, no l'ha fet":

"Fa 40 anys de la fi del franquisme, 11 anys de la Llei de Memòria Històrica i ha resultat incompleta i incomplida. No es pot esperar més, per dignitat".

El CDR, la CUP, el Fòrum de Tarragona per la Memòria i la plataforma antifeixista han anunciat continuaran traient plaques els pròxims mesos si després de l'estiu el consistori no ha retirat les més de 180 que queden.

 

ARXIVAT A:
Memòria històrica
Anar al contingut