L'Ajuntament xifra en 1.800 euros el cost del nou servei de vetlla curta
L'Ajuntament xifra en 1.800 euros el cost del nou servei de vetlla curta
Barcelona

Enterraments més barats a Barcelona mentre es construeix el tanatori municipal

L'Ajuntament vol aprovar la creació d'una funerària municipal al febrer i, mentrestant, oferir un servei de vetlles ràpides més econòmic

RedaccióActualitzat

En el pròxim ple, l'Ajuntament de Barcelona ja compta amb els vots necessaris per portar a terme el compromís de fa un any d'abaratir els enterraments a la ciutat.

Es farà un tanatori públic, però com que està previst per al 2020, de moment la solució seria fer servir les sales o capelles que ja existeixen als cementiris i fer-hi una vetlla de 3 o 4 hores. El cost seria d'uns 1.800 euros, més l'enterrament o la incineració.

Oriol Badia, regidor de la presidència a l'Ajuntament de Barcelona, ha assegurat aquest dilluns que l'objectiu és portar el projecte de la nova empresa, vinculat amb la creació del servei de cost reduït, al pròxim ple municipal de febrer.

"Que la vetlla i l'enterrament formi part d'un mateix servei és molt usual en altres àmbits. Per tant, aquest format seria el que ja podríem oferir perquè no necessitem la infraestructura nova, sinó que treballem amb infraestructura ja existent."

El nou servei inclouria el trasllat del cos, la preparació i una vetlla d'unes quatre hores com a màxim, amb la possibilitat de celebrar una cerimònia, a les sales dels cementiris que ara funcionen com oratoris.

D'aquesta forma, la principal diferència amb els serveis funeraris convencionals seria la vetlla ràpida.

L'Ajuntament ha xifrat en 1.800 euros el cost del nou servei, al qual caldria afegir l'enterrament o la incineració, pel qual es paga al voltant dels 700 euros, i els extres que es contractin, com flors o música.

Aquest servei s'oferirà mentre es defineix i es construeix el tanatori públic, que comptarà amb entre 6 i 20 sales de vetlla en una ubicació que encara està per concretar.

Per tant, aquest servei no substituirà la creació del tanatori municipal, sinó que s'engegarà per no haver d'esperar dos anys a oferir serveis més barats, ja que, segons Oriol Badia, actualment la mitjana ronda els 5.000 euros, i el servei mínim és d'uns 4.200.

Aquest anunci no ha estat aplaudit per tothom. Àltima, l'empresa de servei funeraris, acusa l'Ajuntament de Barcelona de competència deslleial:

"L'ajuntament estaria actuant amb un evident avantatge competitiu respecte a la resta d'operadors."

 

Anar al contingut