Emma González, la nova veu contra les armes que va sobreviure a Florida

Una jove diu als polítics que s'haurien d'avergonyir de les donacions que reben dels grups a favor de les armes

Felip GordilloActualitzat

Milers de persones han reclamat a Florida que hi hagi un nou marc legal que estableixi restriccions a l'accés a les armes. Després del tiroteig d'aquesta setmana a Florida s'ha fet una concentració en una població pròxima.

Els manifestants han reclamat als polítics que es modifiquin les lleis sobre l'accés i l'ús d'armes de foc i una veu ha sobresortit per sobre de la resta. És la d'Emma González. Té 18 anys i estudia a la Marjorie Stoneman Douglas de Parkland. Ells van sobreviure al tiroteig en què van morir 17 companys seus a mans d'un exalumne.

González ha pujat a l'escenari i ha interpel·lat el president Donald Trump directament:

"Si el president vol venir i dir-me a la cara que és una tragèdia terrible i que no hauria d'haver passat mai i continua dient-nos que no farà res perquè no torni a passar, li preguntaré quants diners ha rebut de l'Associació Nacional de Rifle"

González no s'atura i dona una xifra terrible: 5.800 dòlars per cada mort en un tiroteig

"Ja ho sabem: 30 milions de dòlar. Dividit per la quantitat de víctimes d'armes de foc als Estats Units en només un mes i mig aquest 2018 surt 5.800 dòlars per mort. És això el que valen aquestes persones, Trump? Si no fas res per evitar que això continuï, aquest nombre de víctimes d'armes de foc augmentarà i el nombre que valguin caurà i al final no tindrem cap valor. A tots els polítics que estan rebent donacions de la NRA: us hauria de fer vergonya"

 

El seu discurs s'ha fet viral i ha fert créixer l'etiqueta #EmmaGonzález i molts missatges que la defineixen com una heroïna:




 

 

Sense canvis

Tot i la contundrència de González i la consternació als Estats Units, el negoci de les armes no s'atura. A només a una quarantena de quilòmetres al sud d'on s'ha fet aquesta concentració, a la capital de l'estat, Miami, se celebra aquest cap de setmana una fira d'armes.

Tot i la matança de dimecres, no s'ha cancel·lat l'esdeveniment. Organitzadors i assistents defensen que la legislació no és el problema i que el que s'ha de solucionar és la manca de seguretat i els problemes mentals de qui pugui tenir armes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut