Barcelona

Els veïns de la Barceloneta, farts de l'incivisme: "Hem arribat a un punt límit"

Els veïns de la Barceloneta demanen que es col·labori en la denúncia de l'incivisme al barri a través de les xarxes socials

RedaccióActualitzat

La imatge d'una parella mantenint relacions sexuals a primera hora del matí, al costat d'un parc infantil i d'una escola, ha tornat a fer vessar la paciència dels veïns de la Barceloneta.

"Em vaig quedar de pedra però desgraciadament estem una mica acostumats" assegura Cristian Ayala, veí que va enregistrar el vídeo des de la finestra de casa seva.

A banda d'aquesta escena puntual denuncien soroll, la presència de persones begudes pel carrer tant de dia com de nit, baralles, gent orinant-hi... fins al punt que el Cristian, que va néixer al barri, s'està plantejant de marxar per anar a viure a un altre lloc. Assegura que paga 700 euros per un pis de 40 metres a la plaça Hilari Salvadó: "No podem seguir així o ens n'anem del barri o veiem que això no canviarà mai tal com s'estan aplicant les normes aquí".

♦ Una parella practica sexe a l'andana del metro de la parada Liceu a Barcelona

A la seva indignació s'hi suma la d'altres veïns, que no dubten a denunciar l'incivisme a través de les xarxes socials, com la pàgina de Facebook de l'associació La Barceloneta diu Prou.

Les últimes hores també s'han difós imatges d'un jove passejant nu pel carrer o joves pujats al capó i les finestres del cotxe anant amunt i avall pel carrer Almirall Cervera ben entrada la nit.

 

Des de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Jaume Vall també parla d'"una realitat quotidiana". Segons diuen, la situació està arribant al mateix nivell de fa "tres o quatre anys, a un punt límit que hem de dir alguna cosa".

Des del 2015 el barri té agents cívics que pretenen millorar la convivència, a més dels agents de la Guàrdia Urbana. Però per als veïns no hi ha prou. Segons Vall: "La Guàrdia Urbana haurà d'actuar. On actua? No ho sabem. Aquí no" i afegeix "hi ha una sèrie d'incivisme total i sense control de cap mena".

El Cristian també denuncia que a banda de l'incivisme al barri s'han perdut els negocis de tota la vida i que "tot és pels turistes".

 

Farts de la situació, les entitats del barri demanen a tots els veïns que col·laborin en la denúncia d'aquests fets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut