Els bombers van ruixar els agents dels mossos que custiodaven la seu d'Interior. (Foto: ACN)
Els bombers van ruixar els agents dels mossos que custiodaven la seu d'Interior. (Foto: ACN)
Barcelona

Els sindicats dels Mossos qualifiquen de vergonyosa l'actitud d'alguns bombers a les protestes d'ahir

Les protestes que els Bombers de la Generalitat van protagonitzar aquest dijous han tingut una resposta contundent per part dels Mossos i del conseller d'Interior. Els sindicats de la policia catalana creuen que l'actitud d'alguns dels bombers que es van concentrar davant la Consellera d'Interior va ser "vergonyosa i intolerable". I Ramon Espadaler creu que els manifestants es van extralimitar en les reivindicacions.

RedaccióActualitzat
Les protestes dels Bombers de la Generalitat d'aquest dijous davant la seu del Departament d'Interior, a Barcelona, han provocat una reacció molt crítica dels sindicats dels Mossos d'Esquadra. En un comunicat, els sindicats policials denuncien que "van haver d'aguantar una actitud intolerable, vergonyosa i indigna" per part d'alguns bombers, que "van posar en risc la integritat física dels agents, fins i tot, amb l'exposició a productes químics". Els Mossos lamenten que hagin caigut en el parany de la Generalitat d'enfrontar els dos cossos.

En declaracions a Catalunya Informació, el secretari general de la UGT dels Bombers de la Generalitat, Antonio del Rio, ha negat que hi hagi cap enfrontament i no entén aquestes acusacions: "Qui li vulgui donar més importància, haurà d'explicar què vol aconseguir amb tot això. Se m'escapa què volen aconseguir els sindicats corporatius de Mossos fent aquestes acusacions generalitzades".

Mentrestant, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, considera que les reivindicacions sindicals dels Bombers van superar un límit: "Hem obert des del mateix cos dels Bombers una investigació interna. Ahir es va traspassar aquesta frontera de totes totes. En qualsevol cas hem obert aquesta investigació i actuarem en conseqüència en funció del que s'escaigui".

En la mobilització d'aquest dijous es van viure moments de tensió entre manifestants i mossos [Vídeo]. Els Bombers s'han disculpat reiteradament per aquests incidents, que qualifiquen de puntual.
Anar al contingut