Ramón Espinar (EFE)
Ramón Espinar (EFE)
Madrid

Els sector d'Iglesias s'imposa al d'Errejón a Podem, amb les victòries a Madrid i Andalusia

El candidat pròxim a Pablo Iglesias, Ramón Espinar, ha guanyat les primàries per liderar Podem a Madrid tot i estar esquitxat per la suposada venda irregular d'un pis de protecció oficial

RedaccióActualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha imposat al corrent liderat pel secretari polític, Íñigo Errejón, gràcies a la victòria de la candidatura Juntes Podem encapçalada per Ramón Espinar a les primàries de la Comunitat de Madrid, i de Teresa Rodríguez i el seu projecte "Per una marea andalusa". Espinar és el portaveu de la formació morada al Senat i diputat a l'Assemblea de Madrid. Últimament s'ha vist esquitxat per un cas de presumpta venda irregular d'un vivenda de protecció oficial.

La Comunitat de Madrid, origen del partit i de la majoria dels principals dirigents de la formació, representa per a Podem l'organització territorial més important pel que fa la influència política, presència i nombre de militants. Aquesta vegada era la primera que Iglesias i Errejón enfrontaven els seus projectes per al futur del partit davant les bases, després de mesos de debat intern.

Els reultats d'aquestes primàries suposen una empenta per al lideratge de Pablo Iglesias en la nova etapa de remodelació, que culminarà amb l'assemblea ciutadana prevista per a principis de l'any que ve, que ha de dissenyar un nou full de ruta i la renovació de la direcció.
 

Anar al contingut