Johannesburg

Els raptors de l'"Alakrana" desmenteixen Moratinos i neguen que els mariners hagin tornat a bord

Nou cop d'efecte dels segrestadors de l'"Alakrana", que en declaracions a Catalunya Ràdio desmenteixen que els tres tripulants desembarcats hagin tornat en cap moment al pesquer, tal com afirmava divendres el ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos. Els pirates asseguren que encara retenen a terra els tres mariners com a moneda de canvi per a l'expatriació de dos dels raptors detinguts a Madrid. Els segrestadors, que havien posat com a termini per al retorn dels seus homes avui mateix, estan a l'espera del resultat dels contactes que mantenen amb les autoritats espanyoles, represos divendres passat.

Actualitzat
Jama Adam, un dels segrestadors de l'"Alakrana" i que s'autoatribueix la direcció de les negociacions, assegura que el govern espanyol menteix quan diu que els tres tripulants desembarcats dijous han tornat a bord. En una conversa telefònica amb la corresponsal de Catalunya Ràdio a Johannesburg, Gemma Parellada, Adam assegura textualment: "Els tres homes són a terra i si no tenim els nostres dos homes mai tornaran a pujar, mai".

Segons ell, els mariners desembarcats estan custodiats per una vintena de persones, entre pirates i familiars dels dos segrestadors detinguts a Madrid.

L'únic canvi que hi ha hagut des de divendres, dia en què el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, va anunciar que els mariners desembarcats havien tornat al tonyinaire, és segons Adam que s'han reiniciat les converses amb el govern espanyol. El raptor diu que ara es comunica cada dia amb el Ministeri d'Exteriors o amb l'ambaixador espanyol a Kènia, Nicolás Martín Cinto.

Reunió d'urgència a Nairobi

Intent diplomàtic per desencallar el segrest de l'"Alakrana". Aquesta tarda estan reunits l'ambaixador espanyol de Kènia i el primer ministre de Somàlia per intentar forçar l'alliberament dels 36 tripulants del vaixell. Espanya insta el govern somali a accelerar les negociacions i a garantir la vida de la tripulació.

De la trobada n'ha informat el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, que també ha reiterat que segons les seves fonts els mariners han tornat a bord.

Aquest diumenge s'acaba l'ultimàtum que els pirates van donar perquè els dos segrestadors extradits a Madrid tornin a Somàlia. Una condició difícil de complir perquè, segons fonts judicials, no hi ha cap via legal per cedir a la demanda dels pirates.
Anar al contingut