Madrid

Moratinos anuncia que els tres pescadors desembarcats pels pirates tornen a l'"Alakrana"

Els tres mariners de l'"Alakrana" que aquest dijous van ser conduïts pels pirates somalis a terra han estat retornats al vaixell. Així ho ha anunciat aquest divendres al vespre el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, qui ha afegit que els tres pescadors "estan bé". En una roda de premsa convocada d'urgència, Moratinos ha explicat que el primer ministre somali ho ha comunicat a l'ambaixador espanyol a Kènia, Nicolás Martín Cinto. Moratinos diu, però, que això no significa que s'estigui en la recta final del segrest, que s'allarga des del passat 2 d'octubre.

Actualitzat
El ministre Miguel Ángel Moratinos ha assegurat aquest divendres que el govern espanyol ha redoblat les gestions diplomàtiques amb el govern de Somàlia. Moratinos, que ha valorat el retorn a l'"Alakrana" dels tres pescadors conduïts aquest dijous a terra com una notícia que "dóna una major tranquil·litat", nega que això signifiqui la recta final del segrest.

El ministre d'Afers Estrangers no ha donat detalls de com ni per què s'ha produït aquest retorn; ha insistit, però, que el govern espanyol està fent el màxim per resoldre aquesta crisi i ha fet una crida a la calma i a confiar en les gestions de l'executiu.

L'anunci de Moratinos ha estat ben rebut per les famílies dels segrestats que ho consideren una demostració que l'executiu finalment s'ha mogut per la pressió que hi han exercit aquests últims dies. Precisament aquest divendres, els familiars dels pescadors de l'"Alakrana" han fet una compareixença en què criticaven la gestió del govern espanyol en aquesta crisi i demanaven l'extradició dels dos pirates somalis detinguts a Madrid i també que no s'utilitzés la força sinó la negociació per aconseguir el rescat.

Els segrestadors somalis havien anunciat que no pensaven matar cap dels ostatges portats a terra a Somàlia ja que, deien, els dos pirates detinguts a Madrid estan vius.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut