Puerto Vallarta

Els presumptes etarres Jesús Narváez i Itziar Alberdi arriben a Madrid després de ser detinguts a Mèxic

Són Juan Jesús Narváez Goñi, àlies "Pajas", i Itziar Alberdi Uranga, àlies "María". Estan acusats de pertànyer al desarticulat "comando Ekaitz" de l'organització terrorista que va cometre divuit assassinats en un sol any. Feia vint-i-dos anys que estaven fugits.

RedaccióActualitzat

Jesús Narváez Goñi, àlies "Pajas", i Itziar Alberdi Uranga, àlies "María", els dos presumptes membres d'ETA detinguts diumenge a Mèxic, han arribat aquest dilluns a la tarda a Madrid després d'haver estat expulsats per les autoritats d'immigració mexicanes.

Narváez Goñi i Itziar Alberdi acumulaven 22 anys fugits. Serien els que més assassinats sumaven dels etarres reclamats per la justícia. Haurien format part del comando d'alliberats Ekaitz, que va cometre 18 assassinats en un any i van ser inclosos en la primera llista de terroristes més buscats de la Unió Europea. A més, haurien participat en la campanya que, als anys 90, va atemptar a la costa mediterrània per boicotejar els Jocs Olímpics del 92.

Les detencions s'han fet al terme de Puerto Vallarta, a l'estat mexicà de Jalisco, en una operació conjunta de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional i el Centre d'Investigació i Seguretat Nacional (CICEN) de Mèxic.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut