Dubai

Els pirates segresten un superpetrolier fora de l'àrea d'acció i es dirigeixen cap a Somàlia

Un grup de pirates han segrestat el superpetrolier saudita "Sirius Star" quan navegava per la costa de Kènia. Ara es dirigeix cap a Somàlia, on en volen negociar un rescat. Segons la Marina nordamericana, és la primera vegada que els pirates segresten una embarcació tan gran, i tampoc és habitual que l'hagin assaltat a la costa de Kènia, una zona que queda fora del seu radi d'acció. El superpetrolier, de 330 metres d'eslora, porta la bandera de Libèria i és propietat de la companyia saudita Aramco. Transporta dos milions de barrils de petroli, és a dir, una quarta part de les exportacions diàries de cru de l'Aràbia Saudita, i el seu destí era els Estats Units. A bord del superpetrolier hi ha una tripulació formada per 25 persones de nacionalitat croata, britànica, filipina, polonesa i saudita.

Actualitzat
El "Sirius Star" ha estat capturat al sud-oest de la costa de Kènia, en un sector on fins ara mai hi havia hagut un incident d'aquesta mena. Els atacs pirates solien passar a prop de les costes somalis, al Golf d'Aden, i des de l'agost s'havien reduït un 20%.

Aquest any, els pirates somalis han atacat més de 80 mercants a la regió del Golf d'Aden, una xifra que duplica la de l'any passat.

El consell de seguretat de les Nacions Unides va adoptar al juny una resolució que permet que els vaixells de guerra ataquin els pirates en aigües somalis, considerades les més perilloses del planeta, però fins ara no hi ha hagut cap enfrontament.
Anar al contingut