Madrid

Els organitzadors de la festa del Madrid Arena atribueixen l'accident al pànic, però hi ha experts que creuen que es podia haver evitat

Els organitzadors de la festa del Madrid Arena asseguren que es complien tots els requisits de seguretat i diuen que l'accident va ser provocat pel pànic. Experts en seguretat, en canvi, creuen que es podia haver evitat.

RedaccióActualitzat
Mentre familiars i amics homenatgen les víctimes, les investigacions policials i judicials se centren a determinar si en la festa de dimecres hi va haver irregularitats en el control d'accés i en el dispositiu de seguretat. L'empresa Diviertt, organitzadora de l'esdeveniment, apunta al pànic generat pel llançament d'una bengala com a detonant dels fets i assegura que es complien tots els requisits de seguretat.

L'advocat del grup, Jorge Morales, ha negat aquest diumenge que se sobrepassés l'aforament permès i diu que hi havia un triple control de seguretat per evitar falsificacions i l'accés de menors, malgrat el fet evident que n'hi havia. Una de les víctimes tenia 17 anys.

Al marge de què va causar l'allau, experts en seguretat asseguren que la tragèdia es podria haver evitat.

Per la seva banda, el Sindicat Unificat de Policia denuncia que el recinte no té llicència de funcionament, fet que ja es va denunciar l'any 2006. L'Ajuntament assegura que, com a edifici municipal, no la necessita.

La policia examina ara les imatges de les 90 càmeres de seguretat del Madrid Arena, que aclariran si es va sobrepassar l'aforament màxim i què va provocar el tap que va causar l'allau al passadís.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut