Una imatge d'un vídeo del concert al Madrid Arena.
La causa del Madrid Arena s'ha convertit en una investigacio complexa, amb gairebé 10.000 folis, 24 imputats i 42 testimonis.
Madrid

El principal sindicat policial responsabilitza de la tragèdia del Madrid Arena l'Ajuntament i l'empresa organitzadora de la macrofesta

José Manuel Sánchez Fornet ha assegurat a través del seu compte de Twitter que el local Madrid Arena "no reuneix els requeriments bàsics de seguretat" ni compta amb un pla d'emergències "tal com ja es va denunciar el 2006". El responsable sindical responsabilitza dels fets directament l'Ajuntament de Madrid i l'empresa organitzadora.

RedaccióActualitzat
Mentre el balanç de la macrofesta en el Madrid Arena no para d'empitjorar, amb la mort, aquest matí d'una de les noies que van quedar ferides greus, no va pas millor l'escenari que dibuixen testimonis i assistents, amb cada cop més veus que expliquen que, a l'esdeveniment, s'hi podia accedir sense entrada o amb entrades fotocopiades, i que no es va controlar l'accés a menors. Ara, a més, s'hi ha afegit una altra acusació, que assenyala directament l'Ajuntament de Madrid i l'empresa organitzadora. Es tracta del secretari general del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), Jose Manuel Sánchez Fornet, que ha dit a través del seu compte de Twitter que "el Madrid Arena no ha tingut mai llicència d'obertura i funcionament, ni un pla d'emergències", tal com ja "es va denunciar el 2006 quan ja feia diversos anys que estava funcionant". Sánchez assegura que el local "no reuneix els requeriments bàsics de seguretat" i relaciona aquestes irregularitats amb "l'etapa de corrupció", segons ha deixat escrit a la xarxa.

El representant d'aquest sindicat ha afirmat també que "cap arquitecte volia signar" les llicències perquè l'estructura del Madrid Arena "no complia amb els requeriments de seguretat i riscos laborals que exigia el mateix Ajuntament. Així consta en les actes que el desembre del 2006 va aixecar l'inspector delegat de seguretat per als partits de bàsquet", ha assegurat Sánchez. Tot i que l'Ajuntament diu que "cap edifici municipal necessita aquestes llicències".

Sánchez Fornet responsabilitza dels fets directament l'Ajuntament de Madrid i l'empresa organitzadora de la macrofesta. Anuncia que en els pròxims dies es parlarà molt de la "Ley del Sòl, que eximeix dels permisos, i de la Llei de l'Esport, que exigeix plans d'emergència". Així, afegeix Sánchez, "l'Ajuntament considera el Madrid Arena municipal -per no haver de complir requeriments de seguretat-, però no per contractar empresaris que tenen deutes amb la Seguretat Social".

Finalment, el responsable sindical indica que "a vegades, la corrupció i els privilegis es traslladen a normes que permeten que passin coses com les del Madrid Arena". I pronostica que "es parlarà de tot això".

Efectivament, el SUP presentarà aquest dilluns al jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, que investiga els fets de la nit de Halloween al Madrid Arena, un escrit policial datat el 2006 segons el qual el recinte "no disposava de llicència de funcionament".

El 2006 la Policia ja va alertar que l'absència de llicència podia infringir la llei

El funcionari de la Policia que va incloure en aquest escrit del 2006 que l'absència d'aquesta llicència podria constituir una infracció de la Llei de l'Esport i una "infracció molt greu" de la Llei d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives de la Comunitat de Madrid "sent els òrgans d'aquesta última els competents per a la incoació, instrucció i resolució d'aquestes infraccions" afirma que va donar trasllat d'aquestes conclusions "als òrgans citats" perquè s'iniciés "el procediment".

El policia ha afirmat que va donar trasllat d'aquestes conclusions als "citats òrgans" per tal que s'iniciés el "procediment".

Anar al contingut