Madrid

Els nens catalans de 7 i 8 anys podran anar al dentista gratis a partir del tercer trimestre de l'any

El ministre de Sanitat, Bernat Soria, i la consellera del ram, Marina Geli, han firmat la primera fase del pla perquè els nens puguin tenir dentista gratis. L'últim trimestre d'aquest any començarà a funcionar l'assistència bucodental gratuïta per als nens de 7 anys, que a Catalunya són uns 139.000. El servei inclourà càries, extraccions i l'ortodòncia que no sigui per motius estètics. La conselleria està estudiant si l'assistència la podran assumir els odontòlegs públics o si es farà de manera mixta amb la sanitat privada amb un sistema de xecs.

Actualitzat
Els nens catalans de 7 i 8 anys podran anar al dentista gratuïtament a partir del tercer trimestre d'aquest any, que són uns 139.000. Això ho preveu la primera fase del pla d'atenció bucodental adreçat a nens de 7 a 15 anys, que s'anirà desplegant progressivament i que beneficiarà tota aquesta franja d'edat el 2016.

El Departament de Salut ha rebut avui 1,8 milions d'euros del Ministeri de Sanitat, la meitat del cost total, per ajudar a desplegar aquest programa. El pla oferirà serveis com les revisions anuals o els empastaments. Les ortodòncies, els implants i els tractaments considerats estètics en quedaran exclosos. Tampoc es finançaran els tractaments reparadors de la primera dentició.

El cost de l'assistència l'assumeixen al cinquanta per cent el Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat i tindrà un cost estimat de tres milions i mig d'euros, tot i que si la totalitat dels nens que s'hi poden acollir ho fan, en lloc del 80%, que és el càlcul inicial que s'ha fet, el cost podria superar aquesta xifra.

De moment, Salut no sap quants dentistes seran necessaris per tirar-ho endavant, però no preveu dificultats per trobar professionals. En aquests moments, està estudiant si l'assistència l'assumeix la sanitat pública tota sola o en col·laboració amb la privada. També s'ha d'acordar quina serà la manera de fer el pagament.

L'acte de firma del conveni entre la Generalitat i el govern espanyol s'ha fet sense els representants del Partit Popular, ja que, tot i que subscriuen l'acord, no han volgut assistir-hi, perquè s'ha fet just abans de l'inici de la campanya electoral.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut