Caderneres a l'interior de gàbies amb les cues danyades
Caderneres a l'interior de gàbies amb les cues danyades
Cornellà de Llobregat

Els Mossos decomissen 65 caderneres, per a la venda il·legal, en un mercat a Cornellà

Un home portava els ocells reclosos en gàbies, en condicions higienicosanitàries deficients. Les caderneres seran traslladades a un centre de recuperació de fauna salvatge

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van decomissar 65 caderneres en un mercat de Cornellà, al Baix Llobregat, i van denunciar un veí de Barcelona per la tinença i venda il·legal d'aquesta espècie protegida, que a més transportava en males condicions higienicosanitàries.

Segons informen els Mossos d'Esquadra en un comunicat, el decomís es va produir aquest dijous, 29 de setembre, en el marc d'un control policial en un mercat de Cornellà on es reuneixen un gran nombre d'ocellaires aficionats.

L'home denunciat, de nacionalitat espanyola, de 57 anys i veí de Barcelona, portava vuit caderneres a l'interior de cada gàbia amb les cues danyades, com a resultat de les lesions que es van provocar les mateixes aus per falta d'espai, ja que estaven recloses en condicions higienicosanitàries deficients.

Els agents també van inspeccionar la resta de gàbies del vehicle i van trobar un total de 65 caderneres novelles en vuit gàbies petites.

En ser fauna silvestre, la venda d'aquests exemplars és il·legal, segons l'actual llei de protecció d'animals.

La policia va denunciar administrativament l'home perquè violava l'esmentada llei, per les deficients condicions higienicosanitàries en què transportava els animals i per la falta d'autorització.

Els ocells decomissats van ser traslladats a un centre de recuperació de fauna salvatge, on després d'un temps prudencial d'observació i cura, perquè recuperin les cues, seran tornats al seu espai natural.

Anar al contingut