Un metge dóna una recepta a una pacient. (Foto: ACN)
Salut assegura que mantindrà la targeta sanitària a tothom que estigui empadronat a Catalunya. (Foto: ACN)
Barcelona

Els metges alerten que el sistema públic de salut no suportarà noves retallades

El Col·legi de Metges de Barcelona adverteix de la possibilitat que la decisió del Constitucional de suspendre cautelarment l'euro per recepta porti més retallades. Denuncien que nous ajustos poden posar en perill el sistema públic de salut.

RedaccióActualitzat
Preocupació i inquietud. Així han reaccionat els metges davant la decisió del Tribunal Constitucional d'admetre a tràmit el recurs del govern espanyol contra l'euro per recepta català, que queda suspès de manera cautelar. Adverteixen que si la retirada de l'euro per recepta equival a més retallades, el sistema sanitari públic estarà en perill. "Com retallin molt més del sistema públic de salut, ho tenim molt malament i ho tenen molt malament els ciutadans. Tenim preocupació perquè si no vénen recursos ho tenim difícil", ha explicat el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell.

Des d'aquesta institució reiteren que cal un pacte polític d'ampli consens per decidir com finançar el sistema sanitari del país, ja que sense l'ampliació de recursos econòmics perilla la seva estabilitat.

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona continua pendent de l'ordre de la Generalitat per aturar el cobrament d'aquesta taxa. En declaracions a Catalunya Ràdio, el vicepresident del Col·legi, Francesc Pla, ha explicat que ja s'han "posat en contacte amb l'administració, amb el CatSalut, i la resposta ha estat clara: Deixarà de ser efectiu a Catalunya en el moment que el Tribunal Constitucional comuniqui oficialment a la Generalitat aquesta suspensió. En el moment que es faci efectiva, el sistema informàtic ja està preparat". Els farmacèutics, com els metges, adverteixen dels problemes econòmics que pot comportar la retirada de la taxa i diuen que se senten enmig d'una pugna entre la Generalitat i el govern central que res no té a veure amb el debat realment necessari sobre com es finança la sanitat pública.

Anar al contingut