Munic

Els impulsors Pegida reivindiquen el seu dret de manifestació després de cancel·lar una marxa per amenaces de mort

La marxa d'aquest dilluns a Dresden ha estat cancel·lada per motius de seguretat

Actualitzat

Partidaris i detractors de Pegida s'han tornat a trobar, un dilluns més, als carrers de diverses ciutats alemanes. Unes 10.000 persones s'han manifestat a Munic, a Baviera, a favor de la tolerància i en contra del moviment Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident (Pegida). La marxa ha transcorregut en un ambient festiu, amb pancartes a favor de la convivència i l'acollida d'asilats. 

Hi ha hagut manifestacions semblants, amb un miler de persones a les ciutats de Würzburg i Nuremberg, que, com Munic, són a Baviera.

Com cada dilluns, Pegida tenia previst celebrar a Dresden la seva marxa setmanal contra la islamització d'Alemanya. Després dels atemptats contra la revista satírica "Charlie Hebdo", Pegida va treure dilluns passat als carrers de Dresden 25.000 persones, fet que va suposar un nou rècord en les manifestacions d'aquest moviment. Tot i aquest "èxit" de convocatòria, la mobilització d'aquesta setmana havia estat cancel·lada perquè el principal impulsor del moviment, Lutz Bachmann, havia rebut amenaces de mort. 

La policia de Dresden va optar per prohibir les concentracions a l'aire lliure en tenir constància "d'amenaces concretes" d'un possible atemptat terrorista contra l'estació central de trens.

Tot i això, alguns dels seus seguidors han desafiat la prohibició i s'han manfiestat a DresdenA Berlín, alguns centenars de seguidors de Pegida s'han manifestat convocats per "Bärgida", una filial a la capital alemanya.  

En una roda de premsa, els responsables de Pegida han reivindicat el seu dret a manifestar-se i han negat les acusacions de ser un moviment xenòfob. Aquesta reclamació de Lutz Bachman ha anat acompanyada d'una petició perquè les lleis per controlar la immigració s'endureixin. 

De la seva banda, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha dit que com a cap de l'executiu ha de protegir el dret a la manifestació, independentmnet de qui hi recorri i ha ofert protecció a Pegida després de cancel·lar una manifestació per rebre amenaces.

Merkel ha defensat la llibertat de manifestació, reunió i expressió, com a drets fonamentals intrínsecs a la democràcia i per sobre del rebuig als missatges dels convocants d'aquestes marxes. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut