Els Estats Units es classifiquen per a quarts del Mundial després d'eliminar un fluix Mèxic (86-63)

La selecció dels Estats Units ha estat la primera a classificar-se per als quarts de final del Mundial de bàsquet d'Espanya després de derrotar en vuitens Mèxic (86-63). El duel ha estat força desigual en un dia de gran inspiració en el triple de Stephen Curry. Els nord-americans, jugant a mig gas, no han volgut fer gaire sang.

Els Estats Units han marcat diferències de sortida amb l'encert de Stephen Curry (20 punts i 6/9 en triples) i sobretot l'activitat d'un Kenneth Faried gairebé omnipresent a totes les accions del joc (8 punts i 8 rebots). El seleccionador de Mèxic, l'espanyol Sergio Valdeolmillos, ha mantingut en pista tot el primer quart la seva estrella, el pivot Gustavo Ayón (20 punts i 8 rebots), tot i tenir dues faltes personals. No tenia cap altra opció si volia mantenir les seves mínimes opcions. Al final del primer quart el resultat era de 23 a 13 favorable als nord-americans.

Precisament Ayón ha protagonitzat uns bons minuts al començament del segon quart, amb tres cistelles consecutives. Els EUA tenien un marge suficient en el marcador, i el partit ha entrat en una fase d'anarquia i imprecisions, amb els jugadors nord-americans  practicant un joc totalment individual. Al descans, els de Krzyzewski guanyaven de 15, 42 a 27.

En el tercer quart Estats Units han trencat de forma definitiva aquest desequilibrat duel amb una gran exhibició d'un Stephen Curry en estat de gràcia en el llançament (11 punts en aquests deu minuts que han acabat amb un marcador de 66 a 38). Després d'un últim quart sense cap mena de tensió, amb els jugadors menys habituals en pista, els EUA han acabat guanyant per 86 a 63.