Barcelona

Els catalans compren uns 300.000 avets del milió que es produeixen cada any al país

Els productors d'avets de la zona del Montseny i les Guilleries venen un milió d'arbres de Nadal cada any. Només un 30% es queden a Catalunya, més de la meitat es venen a la resta de l'Estat i un 15% s'exporten a l'estranger. La producció d'arbres que aniran a parar al mercat nadalenc ocupa unes 300 hectàrees, on es cultiven les set espècies d'avets més aclimatades. Les dues varietats més cultivades són l'Excelsa, que suposa la meitat de la producció, i la Normaniana, però la Masjuan, autòctona de la zona, és la més apreciada pels productors.

Actualitzat
L'edat de l'arbre que es comercialitza és d'entre 5 i 15 anys. Un temps que dóna una idea del llarg recorregut del producte, des del seu origen en la selecció dels pinyons mentre creix enmig de la natura fins que se selecciona per a la venda.

Els camps de conreu són sistemàticamnet controlats per facilitar el creixement del planter. Segons les seves característiques, l'arbre es prepara per a la comercialització tallat, amb pa de terra reduït o amb pa de terra dimensionat. Només aquest últim té possibilitats de sobreviure al Nadal, si no és exposat a les altes temperatures dels interiors de les cases i és correctament trasplantat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut