Fraga

Els caps de cartell Redman and Method Man i The Prodigy actuen al Monegros Desert Festival

D'una festa al mig del desert amb 200 persones a festival de referència de la música electrònica. Aquesta és l'evolució que ha fet en dotze anys el Monegros Desert Festival. La clau: un cartell que supera el dels millors festivals europeus del sector. En aquesta dotzena edició, en la qual la pluja va sorprendre els assistents, un fenomen poc habitual en aquesta zona, gairebé 45.000 persones han omplert les set carpes gegants que s'hi han instal·lat.

Actualitzat
Al desert dels Monegres, on normalment no hi ha ni una ànima, 45.000 persones s'hi han aplegat per ballar des de la tarda de dissabte fins al migdia de diumenge. Són 22 hores de música ininterrompuda que, com l'anomenen els seus organitzadors, és una revetlla més que especial. Aquest any, en tots els sentits, fins i tot pel cartell de luxe: un esforç per reunir el bo i millor del techno, el house o el hip hop, malgrat que el públic dels Monegros no fa fàstics a cap artista, i de vegades del que es tracta és de ballar, al ritme dels DJ més exclusius o de rapers que s'atreveixen a fusionar hip hop amb flamenc.

Però els inconvenients de portar grans estrelles és que de vegades hi arriben amb les seves manies, i la majoria dels grans no han deixat que es prengués ni una imatge de les seves actuacions. Ha estat el cas dels rapers més famosos de Nova York, Method Man & Redman, o el DJ canadenc Richie Hawtin. Els The Prodigy, en canvi, han deixat gravar la seva actuació però des de 300 metres de distància.

Però aquests són problemes menors per a un festival que cada cop selecciona amb més exquisidesa els artistes, que ha depassat fronteres i que ha deixat de ser només la festeta de la discoteca Florida 135. Tot això en un entorn privilegiat on no hi ha veïns que es queixin del soroll.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut