El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola,  José María Gil Tamayo. (Foto: EFE)
El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo. (Foto: EFE)
Madrid

Els bisbes avisen que l'avortament mai no és la solució com tampoc ho és "eliminar persones per acabar amb la fam"

La Conferència Episcopal Espanyola avisa el govern de Mariano Rajoy que ni tan sols acceptarà el supòsit de malformació del fetus per justificar un avortament. El portaveu dels bisbes, José María Gil Tamayo, avisa que una llei de l'avortament, per més restrictiva que sigui, serà injusta.

RedaccióActualitzat

La Conferència Episcopal Espanyola avisa el govern de Mariano Rajoy que ni tan sols acceptarà el supòsit de malformació del fetus per justificar un avortament. El portaveu dels bisbes, José María Gil Tamayo, diu que la solució en aquests casos "no és en la mort d'un innocent". Per mirar de reforçar el seu argument, el bisbe ha posat aquest exemple: "és com si per acabar amb la fam al món, eliminéssim les persones".

El portaveu dels bisbes aposta perquè es facin "polítiques socials i lleis de veritable acompanyament en favor dels més necessitats i dèbils". Gil Tamayo diu que la nova llei de l'avortament que prepara el Ministeri de Justícia és millor que la legislació actual, però tot i així avisa que l'Església no acceptarà mai la interrupció de l'embaràs. És a dir, que per més restrictiva que sigui la llei, diu Gil Tamayo, serà injusta.

Les declaracions del Gil Tamayo han tingut lloc en una roda de premsa convocada per informar de les principals conclusions de la CCXXX Comissió Permanent, que s'ha reunit a Madrid per, entre altres coses, aprovar el temari de la pròxima assemblea plenària i fixar el procediment a seguir per la renovació dels càrrecs per al trienni 2014-2017.

En aquesta compareixença, el portaveu de la CEE fa una altra petició al govern espanyol en nom dels bisbes, en aquest cas sobre la llei d'educació: li demana que reguli l'ensenyament de la religió al Batxillerat.

Anar al contingut