Segons l'estudi, n'hi ha prou amb la persència d'arbres i de verdor al voltant del domicili
Barcelona

Els arbres augmenten la concentració i l'atenció dels nens

Un estudi fet a Barcelona constata que créixer en veïnats més verds té efectes beneficiosos sobre el desenvolupament del cervell

RedaccióActualitzat

No és el mateix viure en un carrer aprop d'espais verds, que tenir la casa enmig de ciment i edificis sense arbres aprop. Un estudi liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona constata que -en una gran ciutat- estar exposat a espais verds ja des del naixement i durant la infància fa que es desenvolupin més unes àrees determinades del cervell, que faciliten als infants una millor memòria de treball i atenció.

Per primera vegada, un estudi fet en 250 escolars de Barcelona constata que l'exposició a espais verds en la infància s'associa amb canvis estructurals en l'anatomia del cervell, amb una tendència a presentar més volums de matèria blanca i grisa en certes àrees. Ho explica Jordi Sunyer, investigador i autor de l'estudi.

"Aquestes àrees del cervell concretes tenen a veure amb la major atenció i capacitat de concentració d'aquests nens. De manera que el que ens estan dient aquestes troballes és que, molt probablement, aquests nanos que han tingut aquesta història d'una residència amb aquestes condicions de més verd, segurament, tindran un major èxit escolar i segurament això podrà reportar beneficis al llarg de tota la vida".

 

Segons han vist, no cal viure al costat d'un gran pulmó verd, però el contacte amb la natura, té un impacte positiu, encara que sigui a molt menys baixa escala.

"No estem parlant de presència de parcs, de boscos, estem parlant només de presència d'arbres i verdor al voltant del domicili. És a dir, una simple línia d'arbres o tenir la visió de la verdor perquè hi ha tot aquesta vegetació, ja té un impacte si comparem amb nois que han viscut en carrers que eren absolutament grisos".

Els autors de l'estudi creuen que els resultats són una evidència més que cal repensar les ciutats, perquè el gris doni pas al verd. Un estudi previ de l'Institut ja alertava que la contaminació perjudica l'aprenentatge dels nens.

Notícia relacionada: Els nens que mengen peix cada setmana dormen millor i són més intel·ligents

ARXIVAT A:
Educació CiènciaMedi ambientSalutMenors
Anar al contingut