Imatge del concert d'Els Amics de les Arts al Festival Strenes (@FestivalStrenes)
Imatge del concert d'Els Amics de les Arts al Festival Strenes (@FestivalStrenes)
Girona

Els Amics de les Arts tanquen un festival Strenes, que bat rècord d'assistència

El festival, que ha comptat amb referents de la música catalana com Mishima, Blaumut, Judit Neddermann, Cesk Freixas o Miquel Abras, ha tancat l'edició d'aquest any amb 32.235 espectadors

RedaccióActualitzat

Els Amics de les Arts han estat els encarregats de posat el punt final a l'edició d'aquest any del Festival Strenes. El festival, conegut per acostar les últimes novetats musicals a la ciutat de Girona, ha tancat la cinquena edició amb 32.235 espectadors, un nou rècord d'assistència que suposa un 20% més d'espectadors que en l'última edició.

L'últim concert s'ha celebrat en un dels escenaris més icònics que ofereix el festival, les escales de la catedral i davant un públic que ha omplert les 850 localitats. El quartet ha ofert un concert de més de dues hores que ha acabat amb els espectadors ballant drets a les escales de la Catedral de Girona els dotze temes del seu últim treball, 'Un estrany poder', combinats també amb èxits d'altres àlbums. Pel guitarra i veu del grup, Joan Enric Barceló, "tancar l'Strenes és un orgull i una satisfacció enorme".

Tal com ha reconegut el director del festival, Xavi Pascual, aquesta "ha estat la millor de les cinc que s'han fet" i reconeix que s'ha consolidat "malgrat ser un festival jove".

El festival es consolida

Segons han informat els responsables del festival, després de cinc anys d'Strenes a Girona ja han aconseguit consolidar-se i han passat de 9.000 espectadors en la primera edició a més de 32.000 en aquesta última.

Aquest any, el Festival Strenes ha posat a la venda 11.500 entrades, de les quals se n'han venut 10.235. Els 22.000 espectadors restants van ser els assistents al concert inaugural a la teulada de l'Oficina de Turisme de Girona que va protagonitzar el grup Txarango, a més dels concerts gratuïts a la plaça Catalunya i els concerts de grups emergents al Yeah Indie Club i als Jardins de la Mercè.

Blaumut presenta el seu tercer disc "Equilibri" al Festival Strenes de Girona

A diferència d'altres edicions, la venda anticipada ha estat molt important i no hi ha hagut cap concert que hagi baixat del 75% d'ocupació. Pels organitzadors, "això representa la confiança del públic en la prescripció del festival", ja que no només s'han omplert els concerts d'artistes consolidats, sinó que ha passat el mateix en els concerts d'artistes emergents.

Mishima, Els Amics de les Arts, Blaumut, Paco Ibáñez, Judit Neddermann, Cesk Freixas i Miquel Abras són alguns dels artistes que han passat pel festival durant aquesta edició.

Anar al contingut