El Vendrell

El Vendrell recorda Pau Casals quan es compleixen 131 anys del seu naixement

El Vendrell, al Baix Penedès, commemora els 131 anys del naixement del seu fill més il·lustre, el violoncel·lista Pau Casals. Durant tot dissabte s'ha programat una jornada de portes obertes al museu que la ciutat ha dedicat al músic i al vespre hi haurà un concert a l'Auditori Pau Casals. Casals ha estat un dels millors violoncel·listes del segle XX i ha estat reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d'orquestra del seu temps.

Actualitzat
La Fundació Pau Casals i la Generalitat han commemorat l'aniversari del naixement de l'universal violoncel·lista amb una jornada de portes obertes a l'exposició "Pau Casals i l'exili (1939-1973)" i la presentació del catàleg de la mostra, que recull els documents, textos i fotografies de l'exposició, així com les conferències que es van celebrar en la Vila Casals i el cicle de concerts organitzat des de l'Auditori Pau Casals "Els compositors i l'exili".

El Museu Pau Casals del Vendrell va inaugurar el passat 5 d'octubre aquesta mostra amb l'objectiu d'il·lustrar els anys d'exili del violoncel·lista Pau Casals a través de nombrosos documents inèdits, com fotografies i cartes. La mostra, dividida en la guerra, l'exili i el retorn, recull aspectes com l'ajuda als refugiats prestada pel violoncel·lista, la seva lluita i posició constant en contra de les dictadures, la seva implicació amb l'exili català, la defensa de Catalunya i el combat per la pau i la llibertat.

Pau Casals va morir l'any 1973, a l'edat de 96 anys, a San Juan de Puerto Rico i les seves despulles descansen en el cementiri del Vendrell.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut