Carme Forcadell al costat de Dolors Bassa i Raül Romeva, arribant al Tribunal Suprem el 23 de març (ACN)
Carme Forcadell al costat de Dolors Bassa i Raül Romeva, arribant al Tribunal Suprem el 23 de març (ACN)

El Tribunal Constitucional rebutja suspendre la presó provisional de Carme Forcadell

Els magistrats han pres la decisió per unanimitat, en considerar que la suspensió de l'empresonament "equivaldria a atorgar de manera anticipada l'empara demanada"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha denegat la petició de suspensió cautelar de la presó preventiva de l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

El ple del Constitucional ha pres la decisió per unanimitat.

La presó preventiva, comunicada i sense fiança de Carme Forcadell va ser adoptada pel jutge Pablo Llarena i confirmada per la Sala Penal del Tribunal Suprem el 17 de maig del 2018.

L'expresidenta del Parlament havia presentat recurs contra el seu empresonament en considerar que el Tribunal Suprem havia vulnerat el seu dret a un jutge imparcial, a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties, i també la seva llibertat ideològica, d'expressió i el dret a la participació i a la representació polítiques.

La petició d'excarceració formava part d'una petició d'empara per la vulneració d'aquests drets.

Els magistrats eviten entrar al fons de la petició d'empara, però consideren que la suspensió del seu empresonament "equivaldria a atorgar de manera anticipada l'empara demanada" per Forcadell.

Forcadell és a la presó des de fa mig any. El 23 de març va ingressar a la presó madrilenya d'Alcalà Meco. Actualment és al centre de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès).

ARXIVAT A:
Carme ForcadellGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut