Marta Rovira en una imatge de l'11 d'abril (ACN)
Marta Rovira en una imatge de l'11 d'abril (ACN)

Marta Rovira recorda que ja fa "4 mesos d'aquella nit esperpèntica"

La secretària general d'ERC fa un missatge amb l'última foto amb Bassa i Forcadell

RedaccióActualitzat

Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, que el 23 de març va marxar a l'estranger, ha fet avui un missatge a Twitter recordant que ja fa quatre mesos d'aquella decisió.

Il·lustra el missatge amb una imatges d'ella amb Carme Forcadell i Dolors Bassa a la porta del Parlament. És l'última imatge de les tres juntes: 24 hores més tard, Bassa i Forcadell estarien a la presó, i Rovira a l'estranger.

Rovira parla d'aquella "nit esperpèntica" i assegura que "seguim lluitant pels nostres drets col·lectius!"

 

 

La fotografia es va fer el dijous 22 de març, a la sortida de la primera sessió del debat d'investidura de Jordi Turull.

Poc després d'acabar el debat, totes tres van anunciar que renunciaven al seu escó. L'endemà estaven citades -igual que Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull- pel jutge Pablo Llarena al Tribunal Suprem, que instrueix la causa per l'1-O.

Llarena va dictar ordre de presó per a tots sis -com moltes veus vaticinaven- i Turull no va poder assistir a la segona sessió d'investidura, el 24 de març, que el president del Parlament, Roger Torrent, va suspendre després d'obrir un torn de paraula per cada grup.  

Marta Rovira no va ingressar a la presó perquè no es va presentar davant de Llarena. L'endemà va anunciar que havia decidit marxar a l'estranger.

 

 

Vint dies més tard va anuncir que era a Suïssa "per continuar lluitant contra la persecució de les nostres idees polítiques".

 

ARXIVAT A:
Marta Rovira
Anar al contingut