El Parlament, divendres passat just després d'aprovar la declaració d'independència
El Parlament, divendres passat, just després d'aprovar la declaració d'independència
Madrid

El TC suspèn cautelarment la declaració d'independència aprovada pel Parlament

Els magistrats del tribunal adverteixen Forcadell i els membres de la Diputació Permanent de responsabilitats penals si no acaten la suspensió

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha suspès aquest dimarts cautelarment la declaració d'independència que el Parlament de Catalunya va aprovar divendres.

El Constitucional ho ha fet admetent a tràmit l'incident d'execució presentat pel govern espanyol contra les dues resolucions de la cambra catalana, la declaració d'independència i l'inici del procés constituent. Aquest incident d'execució el va presentar el mateix divendres, juntament amb les mesures d'aplicació de l'article 155, perquè va considerar que la declaració vulnerava resolucions anteriors del TC.

El govern espanyol considera que la declaració té efectes jurídics i no només polítics, i per això va demanar al Consitucional la seva suspensió immediata. El ple del TC ha donat 24 hores a la fiscalia i a la Diputació Permanent del Parlament per formular-hi al·legacions.

Així mateix, com en d'altres resolucions anteriors, adverteix la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els membres que conformaven la mesa i també la Diputació Permanent que poden incórrer en responsabilitats, inclosa la penal, si no acaten la suspensió.

 

Anar al contingut