Bàsquet

El Tau de Vitòria es fa seva la Supercopa ACB en vèncer el Iurbentia Bilbao per 73-85

Per tercer any consecutiu, el Tau de Vitòria ha sumat el primer títol oficial de la temporada imposant-se en la Supercopa ACB. Els alabesos han superat còmodament un lluitador però ineficaç Iurbentia Bilbao per 73-85 en un partit que ha tingut en Rakocevic -23 punts- i Splitter -16 punts i 7 rebots- els seus principals protagonistes. Els homes d'Spahija n'han tingut prou amb una primera part d'excel·lent joc per agafar les regnes de la final i controlar el marcador durant la segona part sense donar opcions als seus rivals bascos.

Actualitzat

Ni les baixes a la banqueta i a la plantilla ni les nombroses novetats d'un nou projecte semblen afeblir l'esperit d'un Tau de Vitòria que quan es posa a jugar a bàsquet esdevé un equip imparable. En la semifinal contra el Madrid els bascos van patir de valent, però tot aquell patiment i tota aquella polèmica s'han convertit en autoritat i brillantor només començar la final.

El Iurbentia Bilbao ha començat molt fort amb un clar 6-2, però ràpidament ha vist com s'esvaïa el seu inici contundent en perdre el seu home més important, Luke Reker, per lesió. Amb aquesta baixa i la inspiració del Tau, els homes d'Spahija han començat un fort vendaval anotador que ha castigat duríssimament l'equip local. Uns triples de Rakocevic, un de Jasaitis i el domini aclaparador d'Splitter sota els taulells ha permès que el Tau marxés en el marcador ja durant el primer quart (19-24). Aquest ritme no només s'ha mantingut en el segon període sinó que ha augmentat notablement sota el lideratge de Prigioni i el poder intimidador del pivot brasiler, destinat a fer oblidar el gran Scola. Planinic s'ha sumat al festival ofensiu i ha acabat trencant un partit que ha arribat al descans amb 37-50.

A la represa, els biscaïns han entrat de nou al partit, resistint-se a dir adéu al títol tan aviat. Quincy Lewis ha liderat una tímida reacció dels bilbaïns, però abans que es consumés la reacció el Tau s'ha encarregat de tirar per terra les esperances de l'afició local. El Iurbentia s'ha acostat a 60-68, però ràpidament ha vist com el partit i el títol se li escapaven definitivament i els vitorians posaven avantatge pel mig i sentenciaven la final.

Víctor Claver guanya el concurs d'esmaixades i Rakocevic, el de triples

Sense el Barça, la Supercopa de l'ACB ha continuat amb un "show time" una mica aigualit. Només tres jugadors han participat en el concurs d'esmaixades. Amb una autopassada d'esquena, Víctor Claver s'ha endut els 7.000 euros, després de sumar la màxima puntuació. La jove revelació del Pamesa havia sorprès a la segona tanda amb una esmaixada que ha culminat recollint un barret que hi havia sobre la cistella. El seu rival ha estat el nou fitxatge del Tau, l'afroamericà James Singelton, que ha aconseguit esmaixar una pilota que prèviament havia tocat la cantonada del taulell. Pel que fa al concurs de triples, Rakocevic s'ha endut els 4.000 euros després de superar a la final el seu excompany al Madrid Bullock. Lakovic, Marco i Espil no han representat amb gaire encert els equips catalans.

Anar al contingut