Berlusconi en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Berlusconi en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Roma

El Suprem italià confirma la pena de dos anys d'inhabilitació a Berlusconi

La pena surt de la sentència del "cas Mediaset" per frau fiscal, que també condemnava Il Cavaliere a un quatre anys de presó, que finalment seran només un per una llei d'indults del 2006. A l'abril un altre tribunal ha de decidit si l'exprimer ministre complirà la condemna en arrest domiciliari o amb treballs socials.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem italià ha confirmat aquest dimarts la pena de dos anys d'inhabilitació per a l'exprimer ministre italià Silvio Berslusconi. Això significa que durant aquest període no podrà exercir cap càrrec públic. La decisió és conseqüència de la condemna per frau fiscal en el conegut com a "cas Mediaset".

D'aquesta manera el Suprem ratifica la decisió del 19 d'octubre del Tribunal d'Apel·lació de Milà de reduir de cinc a dos anys la condemna imposada en primera instància.

El veredicte dels jutges ha coincidit amb la petició del fiscal, Aldo Policastro, que ha sol·licitat que es revalidés la condemna per inhabilitació a Il Cavaliere.

Els jutges han qualificat d'"irrelevants" els arguments de la defensa i han rebutjat el recurs. Però els advocats de Berlusconi han sol·licitat l'enviament de la documentació del procés del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Aquesta sentència en ferm posaria punt final a les aspiracions de l'exprimer ministre de presentar-se a les eleccions europees al maig, com havia reiterat les últimes setmanes.

Arrel del "cas Mediaset" per frau fiscal, Berlusconi va ser condemnat a quatre anys de presó i una pena addicional que estipulava cinc anys d'inhabilitació i que finalment ha quedat en dos. Els quatre anys es van reduir a un per una llei d'indults del 2006.

Sobre aquest any de presó que ha de complir, Berlusconi, de 77 anys, està a l'espera que el Tribunal de Vigilància Penitenciària es pronunciï el 8 d'abril sobre com l'haurà de complir ja que, per motius d'edat, no pot entrar a la presó. Les opcions són arrest domiciliari o treballs socials.

Anar al contingut