El nou alcalde de Terrassa, Alfredo Vega
El nou alcalde de Terrassa, Alfredo Vega

El socialista Alfredo Vega, nou alcalde de Terrassa

Substitueix Jordi Ballart, que va dimitir disconforme amb el suport socialista al 155

RedaccióActualitzat

El socialista Alfredo Vega s'ha convertit aquest dijous en el nou alcalde de Terrassa. L'anterior, Jordi Ballart, va renunciar al càrrec el 2 de novembre per desavinences amb la direcció del partit i pel suport que el PSC, a través del PSOE, va donar a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Junt amb ell van dimitir cinc regidors socialistes més.

Vega ha estat escollit alcalde només amb els vots a favor dels nou regidors que el PSC té a l'Ajuntament. Tot i les intenses negociacions que han dut a terme fins poques hores abans del ple, la proposta que TeC (Terrassa en Comú), ERC-MÉS, la CUP i el PDeCAT intentat tirar endavant finalment no ha quallat.

El líder dels comuns, Xavier Matilla, només ha aconseguit onze vots - els de TeC, ERC-MÉS i la CUP-, perquè el PDeCAT, finalment, ha presentat el seu candidat, Miquel Sàmper, que ha obtingut els tres vots favorables dels representants del seu partit. Com que cap candidat ha assolit la majoria absoluta de 14 vots, l'alcaldia ha recaigut en el representant de la llista més votada a les eleccions locals del 2015.

Vega s'ha compromès a fer un govern "responsable, seré i dialogant". També ha afirmat que la ciutat necessita un executiu que prioritzi els interessos dels egarencs i no "experiments", en al·lusió al govern alternatiu que Terrassa en Comú (TeC) volia liderar amb ERC-MÉS, el PDeCAT i la CUP.

Vega ha iniciat la primera intervenció com a alcalde amb un record cap als presos polítics, en especial el terrassenc i exregidor de la ciutat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Posteriorment s'ha referit als valors de pluralitat i diversitat "que caracteritzen la ciutat de Terrassa". i ha declarat la seva intenció de treballar per a tots els veïns de la localitat, votin qui votin.

L'oposició ha mostrat també les seves diferències. Miquel Sàmper ha manifestat la impossibilitat de "votar el candidat del PSC, que és del PSOE", però també ha tingut retrets per als comuns. Aquests, a través de Xavier Matilla, han lamentat que el PDeCAT no hagi apostat per fer efectiu el canvi. El portaveu d'ERC-MÉS, Issac Albert, ha posat de manifest que el PSC que ara hi haurà al govern local no és el que va sortir de les urnes. Finalment, Maria Sirvent, de la CUP, ha acusat el PDeCAT d'impedir el canvi per "cobrir una estratègia electoralista de cara a les properes eleccions".

Anar al contingut