La portada del "The Economist"
El "The Economist" acompanya la portada amb un article molt dur sobre la situació espanyola.
Barcelona

El setmanari "The Economist" fa un joc de paraules i assegura que Espanya és "dolor"

El setmanari britànic publica una portada en què es veu la paraula "Spain" sense la primera "essa". El mot que en queda és "pain", "dolor" en anglès. Il·lustra el text un toro ferit per banderilles.

Felip GordilloActualitzat
L'economia espanyola rep una altra patacada de la premsa internacional. És la segona en dos dies. Aquest dijous, el diari francès "Liberation" assegurava que l'Estat estava "Perdut" i ara és el torn de la revista britànica "TheEconomist".

El setmanari publica una portada il·lustrada que, amb un joc de paraules, converteix Espanya en dolor. En la imatge es pot veure com a la paraula "Spain" (Espanya) li cau la "essa" i queda el mot "pain" (dolor). Just a sota hi ha un toro ferit per diverses banderilles.

La revista no es queda només en la imatge. "The Economist" acompanya la portada amb un article titulat "El pacient espanyol", que assegura que l'Estat no trigarà gaire a demanar el rescat total. El text compara Espanya amb un malalt i, seguint amb el símil, afirma que a la sala d'espera de l'hospital hi ha "tensió" per la situació.

"The Economist" apunta al metge, o el que és el mateix, al president espanyol, Mariano Rajoy. L'article critica que hagi trigat a prendre les decisions difícils que requeria la situació, com per exemple el rescat de la banca amb problemes. Per això, el setmanari considera que Espanya pot sobreviure a un estiu calent, però que sucumbirà abans de finals d'any.

"The Economist" basa la seva predicció en els nivells de la prima de risc, que tota la setmana s'ha situat en nivells de màxims, portant l'interès del bo espanyol a 10 anys per sobre dels 7%, una xifra que es va traduir en rescat en altres països.

Curiosament, la portada coincideix amb el primer relaxament de la prima en dies, després de les paraules del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, en què assegurava que faria tot el possible per salvar l'euro.
Anar al contingut