Copa ULEB

El Reial Madrid perd la final de la Copa ULEB davant el Hapoel de Jerusalem (72-83)

El Reial Madrid haurà d'esperar per incrementar el seu palmarès europeu, congelat des del 97. L'equip de Julio Lamas ha perdut la final de la Copa ULEB contra el Hapoel de Jerusalem per 72-83. Aquest és el primer títol europeu del conjunt israelià, aconseguit a la localitat belga de Charleroi. Part de la comitiva del Reial Madrid que ha viatjat fins allà marxarà amb les mans buides, però amb un disgust més per afegir al club blanc.

Després d'un primer quart molt igualat, que ha acabat amb empat a 15, el conjunt blanc s'ha vist superat clarament pel seu rival, molt encertat des de la línia de tres punts, amb atenció especial per a Willie Solomon. L'exjugador de l'Aris i de Memphis ha anotat tres triples pràcticament consecutius. Per als blancs, Bennett, autor de 22 punts, era l'únic que plantava cara. El segon quart ha començat amb un parcial de 0-9 favorable al Hapoel. A poc a poc, el Reial Madrid ha intentat escurçar diferències, però els seus jugadors, que han abusat dels tirs de tres (6 de 32), no han estat gens encertats. Qui sí que ha brillat ha estat el nigerià Awojobi, format a la Universitat de Boston. Ha acabat el partit amb 12 punts i 10 rebots. S'ha arribat al descans amb 33-37. El tercer quart ha estat definitiu. McCarty, amb 22 punts, i Sheffer, amb 15, han assumit la responsabilitat anotadora, i el Hapoel s'ha escapat de 17 (49-66). Kambala, 19 punts, estava massa sol. L'últim quart no ha canviat res. El Madrid ho ha intentat, s'ha arribat a col·locar a 5 punts (70-75), però no ha pogut fer res per aturar l'allau de l'equip vermell, que s'ha emportat la victòria amb una certa facilitat. D'aquesta manera, el Hapoel ha guanyat la seva primera final continental i s'ha convertit en el segon equip d'Israel que ha triomfat a Europa, darrere el Maccabi.